• 1-3 dagar leveranstid
  • Fraktfritt från 999 kr
  • 14 dagars öppet köp
Created with Sketch.
Created with Sketch.
0

Tjänsten är tillsatt
Produktchef Egna Varumärken till Order Nordic

Kort om tjänsten 
Order Nordic växer och utökar nu med en produktchef för EVM inom bland annat varumärket Champion. Rollen som Produktchef inom egna varumärken på Order är övergripande och kräver en helhetssyn – du ansvarar för produktens hela livscykel. Tjänsten innebär att äga, utveckla och driva vår produktportfölj inom varumärket Champion, främst inom segmenten Hem & Hushåll och personvård. Champion är ett svenskt varumärke inom hemelektronik som startade redan 1938 i Stockholm. Efter 80 år av tillbehörstillverkning började vi 2015 en ny resa med varumärket. Idag innehåller sortiment över 500 produkter - allt ifrån mobiltillbehör till högtalare och köksmaskiner.
Vill du ha ett arbete med högt tempo där den ena dagen inte är den andra lik? Där du utmanas och utvecklas i ett flexibelt och fritt klimat? Vill du vara med på en spännande resa som du själv kan vara med och påverka? Är du positiv och trivs i en miljö där du har högre befogenhet i dagliga arbeten än på många andra arbetsplatser? Välkommen att söka tjänsten som Produktchef EVM hos Order Nordic i Helsingborg!

Om verksamheten
Order Nordic är en av de ledande distributörerna av hemelektronik inom en rad olika produktområden, bland annat telekom, hem & hushåll, personvård & hälsa, ljud & bild samt tillbehör. Order Nordic äger och driver varumärket Champion (www.champion.se). Order Nordic omsatte ca 700 miljoner under 2020 och är i en stark tillväxtfas. Order Nordic har sitt huvudkontor i Helsingborg och har ca 50 anställda.

Mer om tjänsten
I tjänsten som produktchef ingår arbetsuppgifter som bland annat sortimentstrategi, sourcing, leverantörsförhandlingar, operativa inköp, övervaka tillverkningsprocess samt marknad och försäljning. Miljön är snabbföränderlig och kräver en kommunikativ, prestigelös och målmedveten inställning. Arbetet innebär att du konstant håller dig uppdaterad med vad som händer på marknaden inom just ditt produktsegment. Huvudfokus kommer att ligga på elektroniska produkter för konsumentmarknaden och dess tillbehör.
• Skapa sortimentstrategi för fastställd produktportfölj och kontinuerligt utveckla denna.
• Analysera och utvärdera marknaden och applicera detta i sortimentsstrategi.
• Sourca och utveckla produkter. Testa dessa enligt uppsatta kravspecifikationer.
• Tillse att alla artikelstrukturella parametrar skapas, så som förpackningsdesign, manual, bild, text, säljmaterial etc.
• Tillse en effektiv och marknadsenlig prissättning samt kontinuerligt övervaka denna baserat på rådande råvarukostnader, valutaförändringar, marknadsförändringar etc.
• Ansvara för att produkterna följer de lagstiftningar/kravspecifikationer som krävs.
• Att löpande utbilda och informera samt motivera säljkåren gällande produktsortimentet.
• Planera kampanjer och övriga marknadsaktiviteter.
• Kontinuerligt utvärdera produkternas framgång på marknaden - både prissättning och hela livscykeln.
• Inköpsplanering och löpande inköp av gällande sortiment.

Din profil
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och/eller har arbetat några år inom inköp eller Product Management, gärna med koppling mot både e-handel och retail. Det är meriterande om du har erfarenhet av import från Asien och har en god förhandlingsvana. Ett starkt intresse av produkterna och teknik är givetvis ett krav för att lyckas i tjänsten. För att trivas och lyckas i rollen är du som person kreativ, strukturerad, driven och analytisk. Du har en positiv attityd, en lösningsorienterad och prestigelös inställning, med en flexibilitet att arbeta både "högt och lågt", strategiskt och operativt. Vidare har du förmåga att jobba självständigt såväl som att vara en del av ett team där alla strävar mot att uppnå gruppens mål och för dig är det en självklarhet att kavla upp ärmarna och göra det som krävs för att ni ska lyckas. Har du tidigare erfarenhet från bolag i tillväxt ses detta som en fördel. Du är flytande i tal och skrift i svenska och engelska, andra språk meriterande.

- Du talar och skriver svenska och engelska flytande.
- Arbetet sker främst från vårt kontor i Helsingborg med möjlighet till distans vid behov.
- Resor i tjänst (t.ex. Kina mässor/fabriksbesök 2-3ggr/år)
- Du kommer arbeta i EVM-teamet och rapporterar till Kategorichef.

Ansökan
Du är välkommen att söka tjänsten via mail; jobb@order.se. Vi arbetar med ett löpande urval så ansök gärna idag. Har du frågor är du välkommen att kontakta
Kategorichef Caroline Larsson Ristevski (clr@order.se, 0707942337)

 

https://champion.testavendre.se/image/3593/pexels-photo-3184293.jpeg