• 1-3 dagar leveranstid
  • Säker betalning med Klarna
  • Fraktfritt över 999 kr
Created with Sketch.
Created with Sketch.
0


Recept: Rostade kardemummabullar med salt kolasås

Finns det något godare än nybakade kardemummabullar? Tänk då i kombination med mjölksorbet, varm, salt kolasås toppat med pistagenötter för crunch. Välkommen till desserthimlen!


Ingredienser (4 personer)
  • 4 kardemummabullar. Recept till kardemummabullarna hittar du här.
  • 50 g smör
Mjölksorbet
  • 500 g mjölk
  • 125 g rörsocker
  • 20 g honung
Salt kolasås
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 nypa havssalt

Gör såhär

Rostade kardemummabullar
Tärna bullarna till stora krutonger. Smält smöret på medelhög värme i en stor stekpanna. Lägg i bullarna och stek tills kanterna börjar ta färg.

Mjölksorbet
Värm mjölken med resten av ingredienserna tills sockret smälter. Låt svalna. Kör i glassmaskin. Vår glassmaskin hittar du här.

Salt kolasås
Ner med alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och rör om försiktigt under tiden. Skruva sedan ner till medelhög värme och låt puttra i ca 15 minuter. Tillsätt havssalt. Ställ åt sidan tills den svalnat. Tänk på att kolasåsen blir mycket tjockare när den har svalnat. Skulle den bli för tjock så kan man ta lite vispgrädde och röra ut den.

Placera de rostade kardemummabullarna i botten, toppa med en kula mjölksorbet och varm kolasås. Garnera med pistagenötter och gärna lite mynta.

 

https://www.champion.se/image/3842/julklapp-19-.png

 

Produkter