• 1-3 dagar leveranstid
  • Fraktfritt från 999 kr
  • 14 dagars öppet köp
Created with Sketch.
Created with Sketch.
0
https://www.champion.se/image/3932/slowcooker-resize.png

Tillaga maten med en slow cooker

Med en slow cooker kan du tillaga mustiga långkok och grytor - medan du är på jobbet. Det enda du behöver göra är att fylla din slow cooker med valfria råvaror, sätta på timern och låta den sköta jobbet. Bli din egen mästerkock och imponera på vänner och familj med goda grytor, pulled pork, chili con carne och andra smakrika långkok.

 

4 fördelar med en slow cooker 

  • Tillaga maten medan du är på jobbet = du sparar massor med tid
  • Behåller näringen i grönsaker, kött och fisk. 
  • Sparar på energin. Med en slow cooker går det åt minimalt med ström jämfört med att laga maten på spisen.
  • Den uttagbara keramiska grytan är fin att servera ur och kan köras i diskmaskin

Så fungerar en slow cooker

En slow cooker är en keramisk gryta som värms upp långsamt med hjälp av elektricitet. Grytan står i en ram som värmer maten under konstant temperatur. Efter tillagning övergår slow cookern automatiskt till varmhållning i 6 timmar.

Tips! 

  • Om du anpassar ett recept från normal tillagning, bör du minska mängden vätska. Vätska avdunstar inte från slow cookern på samma sätt som vid vanlig tillagning.
  • Grönsaker tar oftast längre tid att tillagas än kött, så lägg grönsakerna i botten på grytan.
  • Om du vill ha en yta på köttet är det bäst att bryna det i en stekpanna innan du lägger ner det i grytan.
  • En slow cooker kan med fördel användas till att göra såser - njut av en smakrik tomatsås som fått puttra i flera timmar.

 

https://www.champion.se/image/3936/slowcooker2-resize.png


Höstrecept: Fylld, hel kyckling med fikon


Ingredienser
  • 1 hel kyckling (ca 2 kg)
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 4 torkade fikon
  • 1 kanelstång
  • 4 hela kryddnejlikor
  • 3 stjärnanis
  • salt och peppar
  • rostade hasselnötter
  • persilja

Gör såhär
1. Skala och skär äpplet och löken i mindre bitar
2. Skär fikonen i mindre bitar och blanda dem med kanelstången, nejlikorna och stjärnanisen
3. Krydda kycklingen runt om och inuti med salt och peppar
4. Fyll sedan fågeln med alla ingredienserna och bind sedan ihop den med steksnöret
5. Bryn kycklingen i smör så att den får fin färg. 
6. Lägg den i slow cookern och sätt den på "low" i 8 timmar. Koka den tills den är helt genomstekt
7. Vid servering: Klipp bort steksnöret och skär kycklingen i bitar. Toppa med rostade hasselnötter och hackad persilja. NJUT!


Se alla våra slow cookers