• BETALA SÄKERT MED KLARNA

Created with Sketch.
Created with Sketch.
0

INTEGRITETSPOLICY

Vi på Champion värnar om din personliga integritet när du använder dig av våra tjänster. Därför har vi utarbetat en policy som förklarar hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter. Denna policy kan när som helst ändras, så var noga med att alltid kontrollera vad som gäller. Den senaste versionen av denna Integritetspolicy finns alltid tillgänglig här på champion.se.

Vem är ansvarig för dina personuppgifter?
Varumärket Champion och champion.se ingår i Order Nordic AB. Order Nordic AB, org. nr 556203-0451, med adress Makadamgatan 14, 254 64 Helsingborg (”Order Nordic”, ”oss” eller ”vi”) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter som lämnas på champion.se och är därmed ansvarig för att dina uppgifter hanteras på ett korrekt sätt i enlighet med tillämplig lagstiftning. 

Var lagras mina uppgifter? 
De personuppgifter som samlas in kommer att hållas inom Europa och EES. Vi lämnar inte ut personuppgifter till någon tredje part, förutom i situationer då detta är ett krav som följer av en lagstadgad skyldighet. Order Nordic kan även i övrigt överföra dina personuppgifter till en tredje part i de situationer som anges nedan i denna Integritetspolicy.

Vilka personuppgifter samlas in?
Vi samlar in och lagrar sådan information om dig som du själv lämnar till oss, såsom namn, adress, födelsedatum (i Sverige personnummer), e-postadress och mobilnummer.
Vi samlar även in uppgifter vid köp och besök av vår hemsida såsom elektronisk identitet, information om köpta varor, pris, datum för köpet och eventuella returer.

Hur använder vi dina personuppgifter? 
Vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

  • För att kunna fastställa din identitet
  • Behandla dina beställningar och returer
  • Kontakta dig med leveransbesked eller om ett problem uppstår vid leverans av dina produkter
  • Kontakta dig när din beställning går att hämta
  • Besvara dina frågor via e-post eller via kundtjänst
  • Analys och segmentering för riktade kampanjer
  • Utskick av generell information och riktade budskap (via e-mail, sms eller sociala medier)
  • Kontroll av ålder vid e-handel (18 år)
  • Skicka enkäter som ger dig möjlighet att påverka våra erbjudanden och tjänster
  • Testa och förbättra våra system, tillhandahålla tjänster
  • Förhindra bedrägeri eller missbruk av våra tjänster


Lagringstid
Vi kommer inte att lagra dina personuppgifter under längre tid än vad som är nödvändigt för att uppfylla de ändamål som anges ovan eller så länge vi är skyldiga att lagra dina personuppgifter enligt lag. Därefter kommer dina uppgifter att raderas. Fakturor sparas i enlighet med bokföringslagen.

Vilka rättigheter har du?
Du kan när som helst återkalla eller ändra de samtycken du lämnat genom att mejla till info@championnordic.se.

Du har, när som helst, rätt att begära information om vilka personuppgifter som finns lagrade hos oss, ändamålen med behandlingen av dessa personuppgifter och information om varifrån dessa personuppgifter har inhämtats. Begäran om att få ta del av sådan information skall vara skriftlig och mejlas till info@championnordic.se.
Om du anser att de personuppgifter som vi har behandlat är felaktiga eller har behandlats i strid med tillämplig lagstiftning har du även rätt att begära att dessa personuppgifter rättas eller tas bort. Detta gör du genom att mejla till info@championnordic.se

Vi kan komma att neka din begäran om radering ifall det finns legala skyldigheter som hindrar oss från att omedelbart ta bort vissa uppgifter (t ex bokföringslagen). När Order Nordic har sådan rätt enligt lag, behandlas dina personuppgifter trots att du har begärt att dessa ska tas bort.

Om du anser att vi har hanterat dina personuppgifter på ett felaktigt sätt, har du rätten att klaga hos tillsynsmyndigheten som är Datainspektionen.

Vem har tillgång till dina personuppgifter?
Dina personuppgifter kommer inte att överföras eller säljas till tredje part i reklamsyfte. Dina personuppgifter kan dock lämnas ut till tredje part om detta krävs för att tillhandahålla tjänster till dig, t.ex. till leverantörer för att hantera transporten av beställda produkter och för analys av dina personuppgifter för distribution av erbjudanden.
De företag vi använder är kontrakterade av oss och de får endast använda de personuppgifter som ställts till deras förfogande i enlighet med våra instruktioner. Vi är juridiskt ansvariga för den hantering som sker hos våra serviceföretag.

Hur skyddar vi dina personuppgifter?
Order Nordic AB vidtar de tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder som krävs enligt lag för att se till att dina personuppgifter inte manipuleras, går förlorade eller förstörs eller att obehöriga personer kommer åt dem. Våra säkerhetsrutiner förändras ständigt i takt med den tekniska utvecklingen.

Cookie policy
En cookie är en liten textfil som skickas från en webbserver till en webbläsare. Denna cookie möjliggör att webbplatsen eller webbservern kan samla och spara specifik, men begränsad, information från webbläsaren om hur du använder den. Cookies används för att optimera webbplatsens funktion och anpassa den efter dina önskemål.
Vi använder cookies för att underlätta analyser av trafik på champion.se och skapa en bättre användarupplevelse, det kan t ex innebära att vi sparar information om besökares landsval, information om tidigare besök på champion.se samt vilka sidor som besökts på champion.se. 

Tillåtelse att använda cookies
Om inställningarna i den webbläsare du använder för att besöka vår webbsida är inställd på ett sådant sätt att de tillåter cookies tolkar vi detta som att du accepterar cookies på vår webbsida. Notera att om du inte godkänner cookies, så kommer du inte kunna handla via vår e-handel.

Olika typer av cookies:

Obligatoriska-/Funktionscookies
Denna typ av cookies är obligatoriska. Webbsidor och deras funktioner kräver dem för att fungera som avsett. Utan dessa cookies kan du inte handla via vår e-handel. Dessa cookies hjälper till att förbättra webbsidornas användarvänlighet och prestanda samt möjliggör olika funktioner.

Anpassningscookies
Denna typ av cookies samlar information om hur du använder webbplatser. Anpassningscookies hjälper oss bland annat att identifiera särskilt populära delar av vår webbplats. Därigenom kan vi anpassa innehållet på vår webbplats så att det bättre passar dina behov, vilket ger dig en bättre användarupplevelse. Information som samlas in med denna typ av cookies är inte knuten till en viss person.

Cookies från tredje part
Denna typ av cookies kommer från tredje part, t.ex. sociala nätverk. De används i första hand för att integrera innehåll från sociala medier eller för analyser (t.ex. Google Analytics).
Google Analytics
Dessa cookies används för att samla in information om hur besökare använder vår webbplats. Data samlas in anonymt och rapporter sammanställs om antal besökare, tid på sidan och vilka sidor som besökts. För ytterligare information om Googles integritetsregler, klicka på följande länk: www.google.com/intl/en/policies/privacy

Vi använder inte cookies till att:
Spara personlig information om dig utan ditt samtycke.
Samla in känslig information.
Skicka vidare personlig information till tredje part.

Stänga av cookies
Du behöver inte acceptera cookies från vår webbplats. Cookies går att radera eller helt stängas av om så önskas. Om du väljer att inte acceptera cookies, eller tar bort dem från webbhistoriken kan funktioner, service eller sidor på denna webbplats tappa i funktionalitet eller tillgänglighet och ge en försämrad upplevelse. Cookies kan stängas av genom att anpassa din webbläsares säkerhetsinställningar. Hur du gör detta varierar mellan olika webbläsare men finns beskrivet på din webbläsares hjälpsida.

Klicka här för att läsa mer om cookies på Post- och Telestyrelsens (PTS) webbplats.



Policyn gäller från 2020-05-29