• 1-2 dagar leveranstid
  • Sista beställningsdag för leverans innan jul: 21 december 12.00
  • Förlängd bytesrätt för julklappar: 31 januari 2022
Created with Sketch.
Created with Sketch.
0

OM CHAMPION

Vi på Champion vill göra det enkelt för alla som vill få ihop vardagen, därför letar vi passionerat efter produkter och tillbehör som vi själva vill använda. I vårt produktsortiment finns allt från hörlurar och mobilskal till vattenkokare och skaftdammsugare. Vi väljer ut produkter för det skandinaviska livets olika situationer och tillfällen med design, funktion och kvalitet som ledord.

SVENSKT VARUMÄRKE MED ANOR FRÅN 1938
Champion startas 1938 i Stockholm av Olof Bengtsson och då tillverkades främst förstärkare och komponenter. Idag ägs varumärket Champion av Order Nordic AB och sortimentet har utökats till att bestå av ett brett sortiment av produkter inom hemelektronik där fokus ligger på mobiltillbehör, köksapparater och tillbehör.

 

SÄKRA PRODUKTER
För oss är det viktigt att vi har säkra produkter som både vi och ni kunder kan lita på och känna oss trygga med. Vi arbetar därför noggrant för att säkerställa att våra elektroniska och elektriska produkter uppfyller de krav som finns för att få säljas på den europeiska marknaden samt att vi ser till att de är CE-märkta. 
Vi arbetar också omsorgsfullt med EU:s lagstiftning om farliga kemikalier i varor, REACH-förordningen (Registration, Evaluation & Autorization of Chemicals) och vi testar våra
produkter för att se till att de inte innehåller några SVHC-ämnen över det tillåtna gränsvärdet.

MILJÖN - VÅRT GEMENSAMMA ANSVAR
Då varumärket Champion ingår i företaget Order Nordic ingår vi i det miljöarbete som drivs i hela bolaget. Sedan 2009 är vi och Order Nordic miljöcertifierade enligt ISO 14001. Detta innebär att vi har en internationell kvalitetsstämpel på vårt miljöarbete. Certifieringen hjälper oss att strukturera vårt arbete för att ständigt minska den miljöpåverkan som vår verksamhet ger upphov till.

Klicka här för att läsa mer om vårt miljöarbete

CHAMPIONS VISION
Vår vision är att möjliggöra stunder tillsammans för nordens alla hushåll. Upptäck och umgås.

 

CHAMPION FRÅN DÅ TILL NU

Det började i Stockholm 1938

Det började i Stockholm 1938 då Olof Bengtsson tog fram en egentillverkad förstärkare. Han var nöjd med resultatet. Förstärkaren lyfte ljudet på precis rätt sätt och blev en stor succé - framgången var ett faktum.

1938 – Champion Radio startas av Olof Bengtsson i Stockholm och tillverkar då främst förstärkare och komponenter.

1950 – Börjar sälja rörbestyckade radioapparater.

1955 – Geloso bandspelare med 3-tums band och TV-apparater kommer till den svenska marknaden via Champion.

1958 – TV-antenner lanserades i samband med fotbolls-VM i Sverige.

1968 – Huvudkontoret flyttar till Malmö.

1970-1998 – Verksamheten byter ägare ett antal gånger och det tidigare så starka varumärket börjar falna och falla i glömska.

2012 – Varumärket gör en relansering med ”Fightning Silence since 1938” som slogan och når storaframgångar med bland annat sina gummerade hörlurar.

2015 – Fokus läggs på utveckling av nya produkter och nya produktkategorier.

2020 – Champion moderniseras med uppdaterad logotyp och ny plattform för kommunikation och design.